Балчун сказав, коли запустять потяги до Угорщини, Словаччини та Румунії

Балчун сказав, коли запустять потяги до Угорщини, Словаччини та Румунії

Укрінформ
Враховуючи скасування шенгенських віз для України, "Укрзалізниця" планує налагодити залізничне сполучення з прилеглими країнами ЄС: Угорщиною, Словаччиною та Румунією. 

Водночас в "Укразлізниці" розраховують на затребуваність таких маршрутів, як у випадку із запуском першого швидкісного маршруту Київ-Перемишль.

Про це в інтерв'ю польському сайту Rynek kolejowy сказав голова правління ПАТ УЗ Войцех Балчун.

"Ми вже почали внутрішню роботу, щоб прискорити певні види діяльності, пов'язані з очікуваним великим міжнародним рухом. Потяг "Інтерсіті плюс" Київ-Перемишль показав потенціал такого сполучення. Плануємо запустити не тільки польський напрямок, але і з Угорщиною, Словаччиною та Румунією, тому що, звичайно, Польща не є єдиною країною Європейського Союзу, з якими Україна межує», - сказав виданню Войцех Балчун.

Зокрема, за словами Балчуна, "Укрзалізниця" найближчим часом має намір налагодити залізничне  сполучення з Румунією.

"Європейський Союз оголосив про скасування віз для українців, що, безумовно, вплине на збільшення обсягу перевезень між Україною та іншими країнами ЄС. Укрзалізниця хоче відігравати важливу роль у перевезенні пасажирів між кордонами", - підкреслив Балчун.

Раніше повідомлялося, що Україна готує запуск нових залізничних маршрутів до Будапешта, Кошице, Хелма і Софії. Також повідомлялося, що "Укрзалізниця" запускає додатковий поїзд до Польщі.

Раніше "Укрзалізниця" ввела маршрути до Румунії (в міста Бухарест і Сучава) і Польщі (у Перемишль).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-