Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Великдень на передовій: Україна воскресає у наших із вами серцях

Великдень на передовій: Україна воскресає у наших із вами серцях

Блоги
Укрінформ
Воскресіння Христа – Воскресіння Українського духу!!!

Небеса достойно веселяться, земля ж нехай радіє, нехай святкує увесь видимий і не видимий світ.

Христос бо воскрес- радість вічна! …(канон Пасхи).

Своїм славним Воскресінням Христос відкриває людині дорогу до неба, дає надію на вічне життя у Небесній Батьківщині, у Царстві Божому. Людству, що внаслідок первородного гріха втратило місце у раю, знову двері небесного царства відчинилися.

“Воскрес Христос, і жодного мертвого у гробі, бо Христос воскрес із мертвих,  поклав початок воскресіння всіх померлих.” – (свт. Іван Золотоустий).

Український народ століттями намагається утвердитися у власній, Українській “хаті”.  Але гріх стоїть на заваді: - Гріх збайдужілості та манкурства не дозволяв укріпити “фундамент”, а гріх гордині, непокори та нетерпимості не давав можливості нам згуртувавшись у єдину Українську родину звести та укріпити “стіни” Української Державності.

Але ж Христос Воскрес, і впала влада смерті. Христос Воскрес і Правда торжествує.

- Через воскресіння нам дано незліченні блага, через нього розсіяно бісівську хитрість, через нього ми насміхаємося із смерті, через нього ми погорджуємо теперішнім життям, через нього ми одушевляємося надією на майбутні блага (св. Іван Золотоустий, Слово на Пасху).

І в час сьогодення, коли ми є свідками воскресіння Українського Духу по всій Українській землі, тож через сльози болючих втрат, радіймо у дусі підносячись до Господа. Від сходу до заходу, від півночі до півдня повстали сини України стіною гранітною на захист правди Божої та ідеї Державотворчої.

Тож розсіяна бісівська хитрість московитської орди. І насміхаємося із смерті, котра путами збайдужілості, здавалося, поневолила Українське суспільство. Бо Христос Воскрес!!!

Воскресає Дух Свободи у нашій свідомості, і крокує переможним маршем по нашій землі материнській.

Як сказав Великий кобзар, Тарас Шевченко: - Наша дума, наша пісня, не вмре, не загине.

- Все загине, - Слава не поляже! - Наголошує Пророк.

І сьогодні слава борців за Свободу України, немов могутня морська хвиля котиться від Карпат до Донбасу, піднімаючи ввись кожне небайдуже серце.

І єднається Український народ, закладаючи у майбуття фундамент “Рідної Української Хати”. Тим самим втілюючи у життя заповіт нашого духовного батька Андрея Шептицького.

Бо як стверджує Шевченко:
В своїй хаті – своя правда, і сила, і Воля!

Тож святкуймо, ликуючи Воскресіння Христове кожен день.

Кожен день святкуймо Воскресіння Христа та Торжество Божої правди. Бо Христос є Воскресіння і життя, Христос це Божа Правда, що до нас із неба зійшла.

Тож коли ми вестимемо повсякчасно боротьбу із неправдою, лицемірством, корупцією, злобою та  розбратом: - Христос Воскресатиме у нашому Серці повсякчасно, і Правда Божа восторжествує на Українській землі.

Посвячуючи паски та звертаючись із Великоднім словом по передових позиціях бійців батальйону імені генерала Кульчицького, Кропивницького батальйону "Святослав", 24-ОМБР (Залізна бригада), вдивлячись у їхні втомлені, але водночас радісні обличчя, осяяні Пасхальною радістю, та очі, що випромінювали ревність до боротьби, розумієш: - Дух козацький не зламати, він воскрес і крокує переможним маршем… крокує до Великої Перемоги Українського народу.

Особливого, незабутнього шарму надали патріотичні пісні у виконанні знаного фронтового співака, воїна Володимира Пастушка (друг Пісня) - замполіта батальйону імені генерала Кульчицького. Лунала пісня, ніби поєднуючи воїнів сьогодення із сотнями тисяч борців за Свободу України із глибини віків.

ХРИСТОС ВОСКРЕС У ТЕМНОМУ КАМ'ЯНОМУ ГРОБІ - УКРАЇНА ВОСКРЕСАЄ У НАШИХ ІЗ ВАМИ СЕРЦЯХ!!!

ІЗ СВЯТАМИ ВЕЛИКОДНІМИ ВСІХ ВІТАЮ!!!

СЛАВА УКРАЇНІ !!!

Микола Мединський, капелан

     

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-