Холодницький каже, що для підозри Мартиненку було достатньо даних

Холодницький каже, що для підозри Мартиненку було достатньо даних

Укрінформ
Антикорупційні органи жодним чином не впливатимуть на рішення Солом'янського райсуду Києва у питанні обрання запобіжного заходу щодо екс-депутата Миколи Мартиненка.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький журналістам у суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Обов'язок суду і право суду - або погодитися з позицією прокурора повністю, або погодитися з позицією прокурора частково, або задовольнити клопотання, або ні. Це вже рішення суду. І жодним чином впливати на це рішення ні я, ні мої підлеглі, ні детективи НАБУ не будуть і не повинні», - підкреслив Холодницький.

Водночас він наголосив, що для оголошення підозри Мартиненку даних було достатньо.

«Ми визначили, що для підозри достатньо даних. Чи буде достатньо даних для оголошення обвинувального акту і направлення його до суду, покаже слідство. Зараз лише перша стадія, фактично, відносно особи. Тому зараз треба зробити все, щоб і прокурори, і НАБУ зібрали докази і направили їх до суду, або не направили, якщо доказів немає. Тоді це буде називатися справедливий судовий процес», - зауважив Холодницький.

Він додав, що для завершення досудового розслідування законом передбачений  двомісячний термін.

Керівник САП також не став заходити у приміщення суду, «щоб не давати жодних приводів трактувати це як якийсь тиск на суд чи на прокуратуру, чи на захист». 

Як повідомляв Укрінформ, екс-нардепа Миколу Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США.

Прокурори наполягають на обранні Мартиненку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 мільйонів гривень.

Нині суддя пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-