Держслужбовців зобов’яжуть знати англійську - Петренко

Держслужбовців зобов’яжуть знати англійську - Петренко

Укрінформ
З 2019 року для держслужбовців стане обов'язковим знання англійської мови.

Про це міністр юстиції Павло Петренко повідомив на врученні дипломів  випускникам проекту з вивчення англійської мови Lingva.Skills, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 2019 року знання англійської мови буде однією з умов для номінування на державну службу. Ті, хто бажає стати державним службовцем, крім української мови повинні знати англійську мову на базовому рівні", - сказав Петренко.

Зараз в Україні знання англійської мови знаходиться на рівні 7%, в той час як в країнах ЄС - на рівні 50%, в скандинавських країнах - на рівні майже 80%.

Минулого року, який був проголошений Президентом України роком англійської мови в Україні, за підтримки Міністерства юстиції у квітні стартував соціальний безкоштовний проект вивчення іноземних мов Lingva.Skills за стандартами ЄС.

Проект було створено перш за все на потребу Міністерства юстиції для навчання співробітників установи, які працюють з оригіналами міжнародних документів, з метою імплементації їх до українського законодавства.

За рік існування проекту до вивчення англійської мови за його допомогою долучилися співробітники всіх міністерств, 12 комітетів Верховної Ради, Адміністрації Президента, понад тисячу навчальних закладів зі всієї України, співробітники ГПУ, СБУ та Збройних сил України, а також понад 5 тисяч учасників АТО та членів їх родин, 5,5 тисячі внутрішньо-переміщених осіб.

Зараз на проекті є можливість вивчити англійську мову на рівні А1, А2. Через декілька місяців планується запустити рівень В1, а до кінця року створити можливість вивчення німецької мови.

Як зазначив на події методолог проекту Віталій Зубков, через велику кількість бажаючих вивчати іноземні мови, організатори проекту шукають можливості для розвитку матеріально-технічної бази. Для цього на краудфандинговій платформі biggggidea стартував збір коштів для розвитку соціального проекту з безкоштовного вивчення іноземних мов Lingva.Skills.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-