У Міноборони запевняють, що резервістам виплати не зменшать

У Міноборони запевняють, що резервістам виплати не зменшать

Укрінформ
Розмір грошових виплат та компенсацій, які отримують резервісти Збройних Сил України за службу в резерві та під час участі у зборах та навчаннях, залишається незмінною.

Про це, сьогодні, 20 квітня, під час брифінгу заявив начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України генерал-майор Олег Грунтковський, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Поширена у деяких ЗМІ інформація про те, що з квітня поточного року резервістам оперативного резерву, які залучаються до навчань та до відновлення боєздатності військових частин, зменшене грошове забезпечення, не відповідає дійсності. Таке грошове забезпечення залишається на рівні минулого року і в майбутньому буде лише збільшуватися, пропорційно до зростання встановленого у державі прожиткового мінімуму", - заявив Грунтковський.

Він підтвердив, що зміни, які були внесені в законодавство (закон України від 06.12.2016 року № 1774-VIII "Щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України"), встановлюють основу для розрахунку розміру грошового забезпечення резервістів, при цьому дійсно застосовується не розмір мінімальної заробітної плати, а розмір мінімального прожиткового мінімуму в країні. Оскільки станом на кінець минулого року до офіційного збільшення мінімальної заробітної плати ці два показники фактично дорівнювали одне одному та складали 1600 грн, ці зміни законодавства не призвели до зменшення виплат, які отримують резервісти.

Відповідні зміни до постанови Кабінету міністрів № 1644 "Про порядок і розміри грошового забезпечення та заохочення військовозобов'язаних та резервістів, грошової виплати резервістам", на які посилаються ЗМІ, були розроблені на виконання вимог згаданого закону України і не впливають на розміри виплат резервістам.

Крім того, зазначеною постановою на резервістів оперативного резерву першої черги поширено виплату грошової винагороди за підсумками року, яка раніше передбачалася для резервістів, які уклали контракти на проходження служби в резерві. Таким чином, в кінці року резервісти оперативного резерву першої черги додатково отримають від 1600 до 3100 грн, в залежності від військового звання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-