До програми «Доступні ліки» долучилися близько 2 тисяч аптек - Супрун

До програми «Доступні ліки» долучилися близько 2 тисяч аптек - Супрун

Укрінформ
В урядовій програмі «Доступні ліки», яка розпочалася з 1 квітня, беруть участь 2 тисячі аптек.

Про це журналістів поінформувала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз до програми долучилося 2 тисячі аптек. Це досить добре, але ми хотіли б, щоб було більше. Наступного тижня ми будемо спілкуватися з аптечними мережами, щоб більше аптек долучалося до програми», - сказала Супрун.

В.о. міністра поінформувала, що в деяких регіонах на рівні облдержадміністрацій не відбувся розподіл коштів для відшкодування аптекам вартості ліків, виданих за рецептом. Це питання, за її словами, має обговорюватися на селекторній нараді прем'єр-міністра з головами облдержадміністрацій.

«Нам потрібно організувати так, щоб аптеки отримували ті кошти, які треба. Перші звіти вони мають здавати 15 квітня, і ми сподіваємося, що коли аптеки здадуть звіти, через кілька днів вони отримають кошти», - сказала Супрун.

На сайті Міністерства охорони здоров'я оприлюднена карта з адресами аптек, які долучилися дло програми "Доступні ліки" в м. Києві, Чернігівській, Івано-Франківській, Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Волинській, Тернопільскій, Хмельницькій, Харківській, Херсонській, Житомирській, Закарпатській областях. Карта постійно оновлюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-