На «Доступні ліки» можуть виділити іще 250 мільйонів

На «Доступні ліки» можуть виділити іще 250 мільйонів

Укрінформ
Кабінет міністрів може вже цього року збільшити фінансування програми «Доступні ліки» на 250 млн грн.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо доступності ліків... Я не виключаю, що ми навіть у цьому році звернемося до парламенту для того, щоб збільшити фінансування на цю програму ще, наприклад, на 250 млн, як ми це прогнозуємо», - сказав глава уряду.

Він пообіцяв, що уряд щороку забезпечуватиме українців безкоштовними ліками.

Прем'єр-міністр також висловив переконання, що кількість аптек, на які поширюється програма видачі безкоштовних ліків, буде зростати.

«Кількість аптек, які беруть участь у цій програмі, постійно зростає. Я думаю, що через місяць ситуація абсолютно зміниться (їх стане більше. - Ред.)», - сказав Гройсман.

За його словами, керівники областей мають відповідально поставитися до реалізації програми «Доступні ліки», активніше інформувати людей про програму.

«МОЗ і уряд у цілому розробляють зараз усі інформаційні матеріали, бо є необхідність давати більше інформації українцям про цю програму. Я хочу, щоб у кожному куточку України усі, хто потребує такої допомоги, отримали безкоштовні ліки», - додав Прем’єр-міністр.

Уряд передбачив достатньо коштів, у тому числі резерви, для того, щоб забезпечити постійність програми виділення безкоштовних ліків за трьома захворюваннями, і тому Гройсман закликає українців скористатися запропонованими можливостями.

В урядовій програмі «Доступні ліки», яка розпочалася з 1 квітня, беруть участь 2 тисячі аптек. Пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. На цю програму уряд передбачив 500 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-