Політиків закликали не втручатися у вибори голови правління НСТУ

Політиків закликали не втручатися у вибори голови правління НСТУ

Укрінформ
Представники Коаліції за реформу суспільного мовлення закликали політиків не втручатися у вибори голови правління ПАТ "НСТУ", які відбудуться в Укрінформі 10 квітня.

Про це йдеться в заяві коаліції.

Представники Коаліції також звернулися до Нацполіції із закликом не допустити заворушень під час виборів.

"Прозорість виборів та можливість вільного волевиявлення є надважливими для успішного завершення обрання голови. На жаль, дії деяких політичних сил останніми тижнями дають підстави для занепокоєння долею виборів та загрози зриву процесу голосування", - йдеться в заяві.

"Ми закликаємо представників політичних партій утриматися від популізму й втручання в процес виборів та засуджуємо політичний тиск у будь-якій формі. В той же час, ми звертаємося до Національної поліції із закликом не допустити заворушень або безладдя під час виборів", - підкреслюють журналісти - члени коаліції.

Також йдеться про те, що склад наглядової ради ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" відповідає чинному законодавству, і є всі підстави вважати, що вибори відбудуться за планом.

Відзначається, що вибори пройдуть 10 квітня в приміщенні державного інформаційного агентства "Укрінформ". Також на сайті агентства буде онлайн-трансляція. Керівник обирається терміном на чотири роки.

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня засіданні Наглядова рада ПАТ "НСТУ" оголосила про рішення допустити до конкурсу всіх 8 кандидатів, що подали заявки на конкурс на зайняття вакантної посади голови правління ПАТ "НСТУ". Це Зураб Аласанія, Роман Вибрановський, Юрій Дараган, Олександр Зирін, Олександр Зорка, Олександр Коваленко, Олег Наливайко, Марек Сіерант.

Фото: day.kyiv.ua 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-