Стець запевняє, що главу НСТУ оберуть без політиків

Стець запевняє, що главу НСТУ оберуть без політиків

Укрінформ
Міністр інформаційної політики Юрій Стець запевняє, що жодного тиску на Наглядову раду, яка вже 10 квітня обиратиме голову правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України", з боку політиків не буде.

Про це він заявив на сьогоднішній міжнародній конференції "Незалежність органів управління Суспільного мовника - ключова передумова успішної реформи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З боку виконавчої влади, Кабінету міністрів України, політичної сили, яку я представляю, чи Президента України ніякого тиску на Наглядову раду щодо обрання голови правління не буде. Все в руках Наглядової ради", - сказав Юрій Стець.

Водночас він додав, що за наявності таких спроб публічно оголосить про них на прес-конференції.

За словами міністра, людині, якій доведеться створювати Суспільне мовлення, доведеться виконати божевільну місію, "тому що це майже неможлива історія - підняти той корабель, який ще донедавна називався УТ-1, і зробити з нього суспільне телебачення і радіо". Тож усі - і влада, і суспільство - мають об'єднатися і максимально їй допомагати.

"Той, хто подався на цей конкурс (голови правління НСТУ - ред.), бере на себе колосальну відповідальність перед суспільством і перед нашими партнерами. І це буде хорошим для нас викликом, хорошим екзаменом, який ми всі або зможемо пройти, або ні", - підкреслив Стець.

Він також висловив думку, що "у нас є небагато людей, які, тільки об'єднавшись разом, зможуть цей корабель підняти", щоб за кілька років його продемонструвати.

"В цій країні є небагато людей, які, тільки об'єднавшись разом, зможуть цей корабель підняти. І тільки з підтримкою суспільства, всіх політиків і всіх гілок влади зможуть через декілька років представити красивий, якісний проект, який не соромно буде показати світові і суспільству, який захочуть дивитись українці, за який не соромно буде донорам, які дають кошти, Наглядовій раді, медіа-юристам. Тільки за умови, що всі об'єднаються, цей проект стане реальним проектом, який не соромно буде дивитися", - зазначив міністр.

Стець ще раз наголосив, що ключовим для успіху Суспільного мовника є те, щоб переможець отримав  підтримку всіх гілок влади. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-