АТО: ситуація в Авдіївці та на її околицях залишається найскладнішою

АТО: ситуація в Авдіївці та на її околицях залишається найскладнішою

Карта
Укрінформ
Ситуація в Авдіїці та на її околицях залишається наразі найскладнішою - минулої доби бойовики випустили по цьому населеному пункту 20 мін.

Про це поінформував на брифінгу в суботу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всього минулої  доби на Донецькому напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів з боку бойовиків. У Авдіївці та на її околицях ситуація зберігається найскладнішою. Там противник порушував режим тиші упродовж всієї доби, обстрілюючи наші позиції як з важкого озброєння, так і періодично застосовуючи міномети, випустивши за добу понад 20 мін», - сказав Лисенко.

За його словами, на Світлодарській дузі вчора було спокійно, натомість активними російсько-окупаційні війська були вдень на півдні Горлівського периметру. У Верхньоторецькому ближче до заходу сонця бойовики також відкривали вогонь у напрямку оборонців Зайцевого. Обстріли на цих ділянках були тривалішими, ніж на Луганському напрямку, проте мали провокаційний характер.

«На Луганському напрямку противник минулої доби відкривав вогонь тричі: вранці, вдень та ввечері, відповідно у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах. При цьому бойовики використовували легке озброєння. Кожен із "сеансів" ворожого вогню тривав у середньому 15 хвилин», - зазначив Лисенко.

На Маріупольському напрямку, за його словами, минулої доби сталися 24 обстріли з боку бойовиків, 3 з них - із мінометів. Речник додав, що більшість випадків порушення перемир'я припадає на південну частину напрямку, а саме на ділянку фронту Чормалик - Широкине. 

«Тут противник активно відкривав вогонь у напрямку наших укріплень з усього арсеналу легкого озброєння, крім снайперських гвинтівок. Натомість обстріл ворожого снайпера знову було зафіксовано в районі Докучаєвська, там же бандоформування застосували бронетехніку та випустили 3 міни в бік наших позицій у Новогригорівці», - уточнив Лисенко.

Він додав, що міномети бойовики застосували й у Мар'їнському районі, де було випущено  більше 20 мін по оборонцях Мар'їнки та Красногорівки. «Там же після заходу сонця противник провокував наших військових на відкриття вогню у відповідь, обстрілюючи впродовж години українські позиції зі стрілецької зброї», - наголосив речник Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-