У поліції кажуть, що на протест під будинком Гонтаревої їх не викликали

У поліції кажуть, що на протест під будинком Гонтаревої їх не викликали

Укрінформ
Національна поліція відкидає звинувачення голови правління НБУ Валерії Гонтаревої щодо бездіяльності поліцейських під час акції протесту біля її будинку.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України. 

"Щодо закидів голови правління НБУ Валерії Гонтаревої на адресу Національної поліції за фактом подій біля її будинку вранці 6 квітня 2017 року повідомляємо, що вона офіційно не зверталася із заявами до органів поліції. Так само повідомлення щодо хуліганських дій невідомих осіб у селі Гореничі не надходили на спецлінію «102». Тільки після 9 години ранку співробітники поліції Київщини отримали від одного з охоронців домоволодіння повідомлення про події, які відбулися раніше у с. Гореничі. Їхніми безпосередніми учасниками були протестувальники та співробітники державної охорони, що опікуються безпекою високопосадовців, а також працівники приватної охоронної структури, яка  працює за угодою про охорону приміщень, помешкань і працівників НБУ", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що після прибуття на місце поліцейські задокументували факти хуліганських дій з боку протестувальників, які висловлювали невдоволення діяльністю керівника НБУ та викрикували в її бік гасла непристойного змісту, фарбою розмалювали стіну паркану приватного домоволодіння.

Слідчим підрозділом Києво-Святошинського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, зазначили в Нацполіції.

Досудове слідство триває.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці декілька молодих осіб намагалися перешкодити виїзду Гонтаревої на роботу, заблокувавши проїзд її автомобіля, та умисно пошкодили належне їй майно.

В прес-службі Нацбанку зранку зазначили, що готується відповідна заява про злочин до правоохоронних органів. "Ми також вимагатимемо вжити заходів у зв'язку з безпрецедентною бездіяльністю Національної поліції України, яка проігнорувала виклик на місце подій", - заявили у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-