За програмою

За програмою "Доступні ліки" повністю безкоштовними будуть 23 препарати

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я оприлюднило перелік ліків, які стовідсотково компенсуються державою і не потребують додаткової оплати в аптеках. 

Згідно з переліком, повністю безкоштовними будуть 18 препаратів від серцево-судинних захворювань. Найдорожчий препарат у цій категорії коштує 147,89 грн.

В категорії діабет ІІ типу пацієнти зможуть отримати без доплат два препарати, і три препарати - для лікування бронхіальної астми.

3 квітня Міністерство охорони здоров'я опублікувало реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, згідно з урядовою програмою "Доступні ліки". У реєстрі зазначені розмір відшкодування та суми доплати (за наявності) щодо кожного торгового найменування лікарського засобу, який бере участь у програмі.

У квітні 2017 року в Україні стартує програма «Доступні ліки», що дасть змогу громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. Програма діє на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, звернутися до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-