Вже 150 аптек долучилися до програми «Доступні ліки» - Гройсман

Вже 150 аптек долучилися до програми «Доступні ліки» - Гройсман

Укрінформ
До урядової програми «Доступні ліки» долучилися вже 150 аптек.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав журналістам після конференції «Професійна освіта та підготовка робітничих кадрів: сприяння соціально-економічному та регіональному розвитку України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вже близько 150 аптек приєдналися. Треба зазначити, що програма забезпечення українців доступними ліками стартувала. Ми маємо добрі показники», - сказав Гройсман.

Він запевнив, що кількість таких аптек збільшуватиметься. "Хочу запевнити усі аптечні мережі, що уряд буде вчасно та якісно компенсувати вартість ліків, а українців запевнити в тому, що програма, яка розпочалася, має абсолютно системний характер. Тому, будь ласка, користуйтеся, отримуйте за призначенням лікаря безкоштовні ліки та будьте здорові, а все інше зробить уряд», - наголосив Прем’єр-міністр.

За його словами, вчора було збільшено перелік препаратів, які українці матимуть змогу отримати у рамках цієї програми.

«Ми маємо повністю забезпеченість необхідними ліками», - запевнив Гройсман.

Глава уряду зазначив, що українцям доступні ліки 15 виробників з країн Європейського Союзу, ще 18 - українські, або з Ізраїлю та інших держави. «Ми на сьогодні вже маємо повну систему, яка розпочинає свою роботу», - запевнив він.

Прем'єр-міністр також наголосив, що програма реімбурасіції вплинула на вартість ліків на ринку України - ціна на деякі препарати вже впала на 40-60%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-