Стець підтримує ініціативи НСЖУ щодо захисту прав журналістів

Стець підтримує ініціативи НСЖУ щодо захисту прав журналістів

Укрінформ
У вівторок, 4 квітня, відбулася зустріч міністра інформаційної політики Юрія Стеця та в.о. голови Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергія Томіленка.

Під час зустрічі сторони обговорили важливі теми для об’єднання зусиль НСЖУ та Мінінформполітики: боротьбу із безкарністю, захист прав журналістів реформованих місцевих ЗМІ, солідарність із Романом Сущенком та Миколою Семеною, переслідуваними російською владою, інформує прес-служба МІП.

"Переконаний, що найбільша журналістська організація України має використовувати вплив вихідця з нашого професійного кола Юрія Стеця для прогресу в справі захисту прав журналістів. А досягнення видимих результатів у боротьбі із безкарністю, тиск на місцевих чиновників, щоб ті не звільняли з посад редакторів місцевих газет, стануть спільними історіями успіху – і центральної влади, і журналістської громади", - зазначив Томіленко. 

На думку Стеця, за час свого існування Міністерство інформаційної політики довело, що не є інструментом тиску на журналістів і є максимально відкритим до залучення громадськості для ухвалення принципових рішень.

"Ніби очевидно, що урядовці і громадськість - по різні сторони барикад, але я відчуваю солідарність із журналістами, а не чиновниками, і готовий об’єднувати зусилля для захисту і інформаційного простору України, і кожного українського журналіста", - наголосив Стець.

За результатами зустрічі міністр інформаційної політики та керівник НСЖУ погодили окремі актуальні для журналістів теми, які потребують втручання влади, - нерозслідуваність підпалів автомобілів та нищення майна журналістів на Дніпропетровщині, перешкоджання реформуванню місцевих газет у Запорізькій області, всі справи порушень прав українських журналістів, які опубліковані на «Платформі щодо захисту і гарантій безпеки журналістів» Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-