День геолога: Гройсман закликає замінити споживацьку економіку

День геолога: Гройсман закликає замінити споживацьку економіку "розумною"

Укрінформ
Для України важливими є інноваційні підходи в геології, які сприятимуть становленню моделі "розумної", а не споживацької економіки, що забезпечить належний розвиток мінерально-сировинної бази.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Украни Володимир Гройсман у привітанні з нагоди Дня геолога. 

"Наш спільний обов'язок - поширювати у суспільстві ідеї екомислення, щоб залишити для майбутніх поколінь країну та її ресурси в належному стані. Саме тому на даний момент важливими є інноваційні підходи в наукових дослідженнях і геологічному прогнозуванні, які сприятимуть становленню моделі "розумної", а не споживацької економіки, що забезпечить належний розвиток мінерально-сировинної бази України", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що розвиток національної економіки залежить не лише від наукового і технічного поступу, а й від раціонального використання природних ресурсів. Задоволення нагальних потреб суспільства та виробництва неможливе без промислового освоєння енергетичних і мінеральних ресурсів, без топографо-геодезичної і картографічної продукції.

"Сьогодні діяльність галузі зумовлена новими цивілізаційними викликами, зокрема екологічного характеру, і спрямована не лише на підвищення ефективності та якості геологорозвідувальних і картографо-геодезичних робіт, впровадження новітніх технологій та світових досягнень, а і на збереження навколишнього природного середовища", - сказав Прем'єр.

Від імені уряду він висловив подяку всім геологам, геодезистам, картографам за самовіддану працю й бережне ставлення до природних ресурсів нашої країни і побажав співробітникам галузі професійного зростання, благополуччя, особистих успіхів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-