Харківському потягу дали ім’я героя Майдану

Харківському потягу дали ім’я героя Майдану

Укрінформ
Пасажирському потягу №115/116 Харків-Чернівці присвоєно ім'я харків'янина Героя України, героя Небесної Сотні Владислава Зубенка.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в прес-службі Південної залізниці.

"У 2013 році Владислав Зубенко з червоним дипломом закінчив Український державний університет залізничного транспорту (Харків) і почав працювати контролером на ПЗ", - повідомили в прес-службі.

Владислав, наголосили в прес-службі, мав активну громадянську позицію, брав участь у патріотичних акціях протесту, включаючи харківський Євромайдан.

"20 лютого 2014 року пострілом снайпера він був смертельно поранений на Майдані в Києві і через тиждень помер у лікарні", - додали в прес-службі.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 20 лютого в Українському державному університеті залізничного транспорту (Харків) відкрито лабораторію інформаційних систем і технологій імені Героя Небесної Сотні Владислава Зубенка. На фасаді вузу також відкрито меморіальну дошку на згадку про героя.

У лютому 2014 року в Києві на Майдані загинули ще двоє харків'ян, удостоєних звання Герой України: випускник Харківського національного универистета радіоелектроніки Євген Котляр, пам'ять якого увічнено меморіальною дошкою на фасаді вузу, і Юрій Паращук, ім'ям якого названо вулицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-