Президент вручив ордер на квартиру дружині загиблого Героя України Кизила

Президент вручив ордер на квартиру дружині загиблого Героя України Кизила

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вручив ордер на квартиру дружині загиблого під Авдіївкою Героя України, заступника командира механізованого батальйону 72-го ОМБр Андрія Кизила.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, це відбулося під  час церемонії випуску слухачів Національного університету оборони України імені Івана Черняховського у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дружина разом з однорічним сином також отримали вищу державну нагороду, якою Андрій Кизило був нагороджений посмертно Президентом раніше. 

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” капітану, заступнику командира механізованого батальйону 72 ОМБр Андрію Кизилу (посмертно).

Високою державною нагородою капітан Кизило відзначений за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу.

Довідково. Капітан Кизило був заступником командира 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. Брав участь в антитерористичній операції на території східних областей України з травня 2014 року по січень 2017 року.

29 січня 2017 року командуванню 1-го механізованого батальйону було поставлено бойове завдання розгорнути два спостережні пости перед передовим позиціями противника. О 4-й годині ранку 29 січня 2017 року штурмова група капітана Кизила в кількості 19 бійців, висуваючись на позиції для зайняття спостережних постів, виявила диверсійно-розвідувальну групу противника та вступила у вогневе зіткнення.

В результаті бою противник був вимушений відступити до своїх позицій. Під час відходу сил терористів розпочався артилерійській обстріл з боку противника. Капітаном було прийнято рішення зайняти взводний опорний пункт противника для збереження життя та здоров’я військовослужбовців, які входили до складу штурмової групи.

У цей час розпочалося бойове зіткнення штурмової групи з переважаючими силами противника. В результаті бою противнику було завдано втрат - 20 терористів убито та 1 бойовика “ДНР” взято в полон.

Після бойового зіткнення капітаном Кизило було організовано оборону згаданого взводного опорного пункту до підходу основних сил 1-го механізованого батальйону, під час якої штурмова група Кизила відбила атаку противника. При відступі сил противника розпочався артилерійський обстріл з боку терористів. Приблизно о 9 годині 40 хвилин  29 січня 2017 року в результаті прямого потрапляння артилерійської міни в окоп капітан Кизило та ще двоє військовослужбовців зі складу його штурмової групи загинули.

Фото прес-служби президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-