Порошенко:  Армія була, є і завжди буде пріоритетом

Порошенко: Армія була, є і завжди буде пріоритетом

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголосив, що розвиток та всебічне забезпечення потреб Збройних сил України було і залишається ключовим пріоритетом.

Про це глава держави заявив на церемонії випуску слухачів Національного університету оборони України імені Івана Черняховського у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Велика честь для кожного з нас бути присутнім на урочистій церемонії випуску слухачів славетного військового навчального закладу. Національний університет оборони України імені Івана Черняховського готує професіоналів найвищого рівня для Збройних сил України. А присутність тут - не данина традиції. Це - свідчення того, що особисто для мене як Президента та Верховного Головнокомандувача армія була, є і завжди буде одним з перших пріоритетів”, - сказав Порошенко.

Він наголосив, що війна та російська військова загроза на тривалу перспективу потребують дедалі більшої кількості кваліфікованих кадрів.

“Досвід боїв, які з честю пройшли Збройні сили України, відбиваючи російську агресію, доводить, що центральною фігурою у сучасному бою був і залишається підготовлений і добре навчений офіцер-керівник. І саме від його компетентності, професіоналізму та патріотизму залежить результат, залежить наша перемога, залежать життя воїнів”, - заявив Президент.

За його словами, зі стін Національного університету оборони за роки незалежності випущено понад 9 тисяч військових керівників оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки. “Володіючи значним запасом знань та практичного досвіду, більшість з них працює над зміцненням національної безпеки і оборони не лише у Збройних силах, а практично в усіх структурах сектору безпеки й оборони”, - наголосив Порошенко.

Глава держави додав, що тисячі слухачів вишу різних років у найскладніших умовах зробили і роблять усе можливе для відновлення бойових спроможностей ЗСУ, налагодження чіткої системи управління військами та організації інтенсивної підготовки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-