МОЗ спростив вимоги до кандидатів на посаду головлікаря Охматдиту

МОЗ спростив вимоги до кандидатів на посаду головлікаря Охматдиту

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я не вимагатиме від кандидатів на посаду головлікаря Охматдиту сертифікату лікаря-спеціаліста, та змінило вимогу щодо спеціальності, з якої претендент отримав вищу медичну освіту.

Зміна вимог надасть можливість брати участь у конкурсі на цю посаду ширшому колу фахівців, зазначила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у коментарі Укрінформу.

"Ми заохочуємо усіх лікарів по всій Україні подаватися на конкурс. Ми змінили вимоги, і таким чином розширили коло тих, хто може подаватися на конкурс. Зараз замість вимоги вищої освіти по спеціальності "Медицина" є вимога по вищій освіті у сфері "Охорони здоров'я", за виключенням фармацевтів, бо вони не відповідають другій головній специфічній вимозі щодо головного лікаря. І друге - від кандидатів не вимагатиметься сертифікат лікаря-спеціаліста", - сказала Супрун.

В.о. міністра зауважила, що це пов'язано зокрема і з тим, що багато хто з лікарів, які обіймали адміністративні посади, відійшли саме від медичної практики, і могли не поновлювати свій сертифікат спеціаліста.

"Не потрібно мати сертифікат спеціаліста, бо фахівець, який має вищу освіту не з лікарської справи, може не мати сертифікат спеціаліста. Також є багато лікарів, які раніше займалися практикою, мали сертифікат спеціаліста, який відновлювався кожні п'ять років. Якщо вони відійшли від практичної медицини, були адміністраторами, головними лікарями або займали інші управлінські посади, вони можливо не мають такого сертифікату. І було б неправильним, що вони через відсутність цього документа не могли податися на конкурс", - сказала Супрун.

Очільниця МОЗ зауважила, що обов'язковими вимогами залишилися 5 років управлінського досвіду та володіння українською мовою. Володіння англійською мовою для кандидата бажане, але не обов'язкове. Також уточнено, в якій формі мають бути представлені документи на конкурс. Крім того, за словами Супрун, кандидат повинен мати бачення розвитку дитячої лікарні "Охматдит" на найближчі три роки.

"Дуже важливо, щоб кандидати долучили їхнє бачення розвитку "Охматдиту" на три роки. Це наша національна лікарня. Зараз триває будівництво, як вони бачать розвиток (лікарні - ред.), які можливі зв'язки із дитячими лікарнями інших країн. Як вони хотіли б розвивати педіатрію взагалі, а можливо і науку. Бачення щодо пацієнтів, які лікуються амбулаторно, як будуть проводити навчання студентів, інтернів, які кафедри могли б працювати (при лікарні - ред.), як будуть спілкуватися з академічними інституціями. Багато комплексних речей", - сказала Супрун.

Як відомо, наприкінці січня МОЗ оголосило конкурс на посаду головного лікаря дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" у зв'язку із закінченням контракту з попереднім керівником установи Юрієм Гладушем. 20 березня конкурсна комісія МОЗ заслухала пропозиції чотирьох учасників відкритого відбору Дмитра Вернигори, Олега Залати, Тетяни Іванової, Раїси Мостовенко. Жоден кандидат не був схвалений. Всього на конкурс подали документи 9 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-