Президент підписав указ про вшанування пам'яті жертв Великого терору

Президент підписав указ про вшанування пам'яті жертв Великого терору

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав Указ про заходи із вшанування пам'яті жертв Великого терору 1937-1938 років у зв'язку із 80-ми роковинами трагедії.

Відповідний Указ №75/2017 оприлюднено на сайті глави держави. 

"Головною метою документа є гідне вшанування пам'яті жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, донесення до українського суспільства та світової спільноти об'єктивної інформації про злочини, вчинені у XX столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України, а також сприяння утвердженню в суспільстві ідеалів гуманізму", - йдеться у документі.

Відповідно до указу, Кабінету міністрів у місячний строк доручено утворити Організаційний комітет із підготовки і проведення заходів у зв’язку з 80-ми роковинами масових політичних репресій 1937-1938 років, розробити і затвердити у тримісячний строк відповідний план заходів на 2017-2018 роки та забезпечити його виконання.

Документом також визначено низку завдань центральним та місцевим органам виконавчої влади щодо проведення меморіальних заходів, широкої інформаційної кампанії, подальших наукових досліджень та продовження пошукової роботи у зазначеній темі, а також розвитку Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

Крім того, Президент доручив закордонним дипломатичним установам України провести заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Великого терору та надати сприяння у вшануванні жертв цієї трагедії українській громадськості за кордоном, провести відповідну інформаційну роботу за межами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-