Вбивство Вороненкова: прокуратура долучає до слідства СБУ

Вбивство Вороненкова: прокуратура долучає до слідства СБУ

Укрінформ
Підслідність у кримінальному провадженні за фактом вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, що сталося 23 березня у центрі Києва, визначено за столичною прокуратурою.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Координує роботу слідчих, прокурорів та оперативних підрозділів перший заступник прокурора міста Києва Павло Кононенко, який має багаторічний досвід оперативної роботи та здатен забезпечити ефективне розслідування цього резонансного та зухвалого злочину", - зазначив глава столичної прокуратури Роман Говда.

До розслідування вбивства Вороненкова також залучено оперативних співробітників Служби безпеки.

На даний час органом слідства проводиться ідентифікація особи, яка вчинила вбивство екс-депутата (наразі вказана особа померла від отриманих поранень), встановлюються та допитуються свідки, як ті, що є безпосередніми очевидцями вбивства, так і з боку найближчого оточення загиблого, проводиться аналіз відеозаписів з камер відеоспостереження та інші слідчі дії. У кримінальному провадженні призначено судово-медичні та балістичні експертизи.

Як повідомляв Укрінформ, Вороненкова вбили у четвер, коли він виходив з готелю Premier Palace у Києві із своїм охоронцем. Охоронець поранений. Він зміг застосувати зброю у відповідь і поранив кілера, який пізніше помер у лікарні.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Генпрокуратура розглядає дві можливі версії убивства Вороненкова: як свідка у справі Януковича і версія вбивства у справі контрабанди ФСБ РФ.

Вороненков восени 2016 року виїхав з Росії через кримінальне переслідування. У грудні він отримав українське громадянство.

3 березня цього року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-