Генпрокуратура розглядає дві версії вбивства Вороненкова - Луценко

Генпрокуратура розглядає дві версії вбивства Вороненкова - Луценко

Укрінформ
Генпрокуратура розглядає дві можливі версії убивства колишнього депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На цей момент попередніми версіями є як версія вбивства свідка у справі Януковича, так і версія вбивства у справі контрабанди ФСБ РФ", - сказав керівник ГПУ. 

Генпрокурор розповів, що Вороненков очолював підрозділ у Федеральній службі протидії поширенню наркотиків та контрабанди у РФ, мав звання полковника.

"Він був начальником підрозділу у провадженнях організованих злочинних угрупованнях. У ході своєї діяльності вони виявили, що контрабанда меблів, які йшли в магазин "Три кита", є лише частиною величезної контрабанди ФСБ РФ. За наслідком цього розслідування було звільнено декілька десятків генералів ФСБ і людину, яка пізніше обіймала посаду в службі безпеки "Роснефти", якою керує Сєченов - особа, наближена до президента РФ", - наголосив Луценко.

У цьому зв'язку, додав він, у Генпрокуратурі не виключають, що вбивство Вороненкова стало помстою за викриття контрабанди меблів під прикриттям ФСБ. 

Як повідомлялося, сьогодні біля готелю «Прем'єр Палас» у Києві був убитий колишній депутат російської Держдуми Денис Вороненков, який прийняв українське громадянство та надав свідчення проти екс-президента Віктора Януковича.

Нападник поранив і охоронця загиблого, який, у свою чергу, поранив стрільця. Наразі обидва перебувають у лікарні під посиленою охороною.

Колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії через кримінальне переслідування. Разом із дружиною, оперною співачкою та екс-депутатом ДД Марією Максаковою, він перебрався в Україну, у грудні отримав українське громадянство.

3 березня цього року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Дениса Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-