Уряд схвалив стратегії реагування на епідемії туберкульозу та СНІДу

Уряд схвалив стратегії реагування на епідемії туберкульозу та СНІДу

Укрінформ
Кабінет міністрів України підтримав проект постанови про схвалення Стратегії забезпечення сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції на період до 2020 року та затвердження плану заходів щодо її реалізації.

Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це проект про схвалення стратегії забезпечення сталої відповіді на епідемії туберкульозу, у тому числі і хіміорезистантного та інфекції СНІДУ на період до 20120 року», - сказала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За її словами, це документ необхідно ухвалити на вимогу глобального фонду на грантові 126 млн доларів, щоб надавати лікування пацієнтам в Україні, які хворіють на туберкульоз та СНІД. І це також конкретизує плани держави щодо боротьби  із цими епідеміями в Україні у наступні три роки.

У документі зазначається, що Україна продовжує залишатися країною з високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції та однією з п'яти країн з найвищим тягарем мультирезистентного туберкульозу у Східній Європі та Центральній Азії. Незважаючи на те, що країна набула значного досвіду у впровадженні найкращих міжнародних підходів і послуг у рамках протидії епідеміям туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, аналіз ситуації виявив недоліки у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-