Випускники медичних вишів складуть іспит за тестом США

Випускники медичних вишів складуть іспит за тестом США

Укрінформ
У травні відбудеться тестування серед випускників медичних університетів України за тестами Національної ради медичних екзаменаторів (США).

Про це на брифінгу повідомила директор Центру тестування МОЗ Ірина Булах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це іспит IFOM (основи медицини), 12 травня в Україні його пройде майже половина всіх випускників (медичних внз - ред.), які є громадянами України і будуть випускатися за спеціальностями медицина, лікувальна справа, педіатрія», - сказала Булах.

За її словами, іспит складуть 3 тисячі студентів-медиків з 6 тисяч. Відповідну угоду про намір співпраці підписали сьогодні Національна рада медичних екзаменаторів (США), Міністерство охорони здоров'я України і Центр тестування МОЗ.

Булах зазначила, що за результатами тестування буде проведено аналіз, який дасть змогу виокремити як слабкі, так і сильні сторони підготовки студентів українських медвишів, і внести  відповідні зміни до навчальних програм.

Іспит складатимуть студенти, яких обрали у кожному з медичних вишів у межах репрезентативної вибірки. Також, за словами Булах, близько 100 студентів виявили бажання пройти цей тест добровільно.

Іспит триватиме за тими ж правилами, що й у Сполучених Штатах, але в паперовій формі. Зараз готуються буклети з тестовими завданнями, які складатимуться зі 160 запитань. Іспит буде українською мовою в один день у визначений час у всіх медвишах України. Окремо буде проведено іспит англійською мовою для англомовних студентів-іноземців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-