У Москві затримали українського журналіста Романа Цимбалюка

У Москві затримали українського журналіста Романа Цимбалюка

Відео
Укрінформ
У Москві затримали українського журналіста, кореспондента УНІАН Романа Цимбалюка та аспіранта, який вивісив над МДУ прапор України.

Про це сам журналіст написав у Facebook.

Російські силовики забрали у Цимбалюка його документи.

"Ми знайшли героя Захара, який вивісив Український прапор над МГУ в день третьої річниці анексії Криму. Прекрасне інтерв'ю закінчилося приїздом поліції. Забрали мої документи. Чекаємо приїзду начальника поліції МДУ", - написав він.

"Нас затримали, везуть в місцеве відділення поліції перевіряти "законність" зйомки.

Перший раз в житті в машині поліції :) Не спрацювала акредитація МЗС РФ. Кажуть, що ми вигукували гасла, а може і проводили "мітинг", - написав він.

Раніше Укрінформ повідомляв, що співробітники Федеральної служби безпеки Росії допитали і побили аспіранта історичного факультету Московського державного університету, який 18 березня під час фестивалю у річницю анексії Криму вимахував з вікна своєї кімнати у гуртожитку саморобним прапором України.

30 вересня 2016 року в Москві затримали власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, в тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-