Одеського суддю-хабарника відпустили під домашній арешт - ГПУ

Одеського суддю-хабарника відпустили під домашній арешт - ГПУ

Укрінформ
Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для судді  Суворовського районного суду Одеси Костянтина Бобовського, дозвіл на тримання під вартою якого дала Вища рада правосуддя.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

"Суд відпустив суддю під домашній арешт без браслета. Ми будемо подавати апеляцію на це рішення суду", - сказав він.

Сторожук нагадав, що 12 березня Вища рада правосуддя задовольнила його клопотання стосовно судді Бобовського та вперше у своїй практиці надала згоду на тримання судді під вартою.

"Вища рада правосуддя дійшла висновку, що моє подання містить обгрунтовані докази для надання згоди на тримання судді під вартою. Порушень гарантій незалежності судді виявлено не було. Після цього ми звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, однак суд нам відмовив", - додав посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, суддю Бобовського підозрюють у хабарництві. Співробітники СБУ викрили суддю Бобовського 1 листопада 2016 року при отриманні хабара у розмірі 2 тис. доларів. Така "винагорода" передбачалася за обрання м'якого запобіжного заходу. Разом із суддею правоохоронці затримали й адвоката Ігоря Верхола, який передавав хабар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-