Порошенко доручив передати на місця розрахунок тарифів на тепло й воду

Порошенко доручив передати на місця розрахунок тарифів на тепло й воду

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг планує найближчим часом передати частину повноважень зі встановлення тарифів на тепло та водопостачання на місця.

Президент України Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку доручив у стислі терміни ухвалити відповідне рішення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо комісія пропонує передати по певних критеріях тарифоутворення по теплопостачанню та водопостачанню, я думаю, що я як Президент і уряд мають це вітати. В короткий термін прийміть рішення, частину ваших повноважень передайте органам місцевого самоврядування", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що раніше частина повноважень зі встановлення тарифів уже належала органам місцевого самоврядування.

"Навіщо втручання центральних органів влади у справи міста чи селища, де живе менше 100 тисяч? Тарифи для них мають встановлюватися не у Києві. Хто хоче витратити кошти місцевих бюджетів для того, щоб компенсувати частину тарифів - це їх право, їх повноваження, не дуже вдале, але право буде належати територіальним громадам", - зазначив Президент.

Голова НКРЕКП Дмитро Вовк, у свою чергу, зазначив, що затвердження норм споживання та якості комунальних послуг уже належать до сфери місцевої влади.

"Треба визнати, що комісія приймала болючі рішення, але вони приймалися для того, щоб забезпечити наступні покоління усіма благами інфраструктури. Прийшов час і місцевій владі брати відповідальність", - наголосив Вовк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-