Зубко заявляє, що торік зареєстрували третину всіх ОСББ

Зубко заявляє, що торік зареєстрували третину всіх ОСББ

Укрінформ
Одним із завдань реформи житлово-комунальної сфери та енергоефективності є формування відповідального власника. Саме такого розумного, активного і відповідального власника дозволяє створити інститут ОСББ.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, відвідавши ОСББ "Київенерго", повідомляє Урядовий портал

"На сьогодні в Україні організовано 22,7 тисячі ОСББ, що об’єднали більше 26 тисяч будинків. 2016 року кількість ОСББ зросла на 8 тисяч. Тобто 35% зареєстрованих ОСББ утворено протягом минулого року", - зазначив віце-прем'єр.

На його думку, наразі існують законодавчі перешкоди у поширенні практики ОСББ. "Прийнятий Закон "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" (№417) дозволив сформувати інститут власника, але не запрацював у повну силу. Адже у парламенті не прийняли у другому читанні і в цілому Закон "Про житлово-комунальні послуги" (№1581-д), що розділяє відповідальність, права споживача і надавача послуг, а також якість послуг", - зауважив Зубко.

Але, на його думку, загалом ОСББ є інструментом, який дозволяє людям об’єднуватися і дієво управляти спільною власністю.

"Позитивний досвід ОСББ "Київенерго", із яким ми сьогодні ознайомилися, підтверджує перспективи ОСББ в Україні", - резюмував Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-