На Київщині

На Київщині "перевертні у погонах" торгували зброєю зі складів поліції

Відео
Укрінформ
За сприяння керівництва Нацполіції України, працівниками внутрішньої безпеки та прокуратури Київської області викрито злочинну групу з троьх поліцейських, яка налагодила збут зброї і боєприпасів на території столиці та регіону. 

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України. 

"Внутрішньою безпекою Національної поліції України було встановлено, що на Київщині діє група, яка проводить незаконні операції зі зброєю, до яких причетні і поліцейські. За матеріалами УВБ прокуратурою області було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України", - йдеться у публікації.

Як з’ясувалося у ході супроводження кримінального провадження, до складу групи входило і троє працівників ГУНП у Київській області. Сформував групу 26-річний сержант поліції, через якого безпосередньо проходив канал збуту зброї. Собі в поплічники організатор взяв своїх однолітків: начальника складу озброєння та інспектора дозвільної системи главка поліції Київської області.

Під час оперативних заходів було задокументовано 3 факти збуту, що підтверджують злочинну діяльність змовників: продаж 2,8 тисяч набоїв калібру 7,62 мм, бойового пістолета калібру 9 мм та бойового пістолета іноземного походження. Крім того, отримали зловмисники і аванс за короткоствольну нарізну зброю ТК "Вулкан". Сума прибутку з цих злочинних операцій склала 28 тисяч гривень та 4,1 тисячі доларів США: "При цьому набої зловмисники цупили з відомчого складу".

Для огляду автомата "Вулкан" працівник дозвільної запросив чоловіка до свого службового кабінету, де запропонував отримати ще й дозвіл на цю зброю лише за 500 доларів США "винагороди", яку отримав.

Продаючи бойову зброю, учасники групи усвідомлювали, що вона може бути використана для вчинення злочинів, однак "перевертнів у погонах" це жодного разу не зупинило.

Відразу після останньої кримінальної оборудки поліцейських було затримано спільними діями працівників Управління внутрішньої безпеки, відділу швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та прокуратури Київської області. Набої, автомат та отримані зловмисниками кошти вилучено.

Крім того, за місцем мешкання фігурантів групи проведено санкціоновані обшуки, під час яких виявлено і вилучено рушниці, пістолети, автомати, боєприпаси, без дозвільних документів на них, та фальшиві посвідчення працівників ЗМІ, членів громадських формувань, на які оформлялась зброя.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу учасникам злочинної групи та вживаються заходи для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-