Соцмережі стали на підтримку в'язня

Соцмережі стали на підтримку в'язня "ДНР" вченого Козловського

Укрінформ
Сьогодні в інтернеті проходить акція на підтримку 60-річного вченого-релігієзнавця професора Ігоря Козловського, якого вже 414 днів тримають у полоні бойовики "ДНР".

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України. 

“Родина, друзі, учні, громадські діячі ініціюють флешмоб заради визволення Козловського І.А. з полону. Організатори акції закликають усіх небайдужих сьогодні сфотографуватися з хештегом #FreeKozlovskyy 15.03.2017 та опублікувати її на своїх сторінках в соціальних мережах, групах. Якщо ви засуджуєте повне порушення прав людини, що відбувається в так званій «ДНР», напишіть з цього приводу коментар на своїй сторінці в соціальній мережі і додайте цей хештег”, - йдеться у повідомленні.

Перший допис зробив продюсер Джамали і племінник науковця Денис Козловський у Фейсбуці. За його словами, сьогодні відбулося друге судове засідання у «військовому трибуналі на правах палати верховного суду ДНР» у справі Ігоря Козловського. Вченого звинувачують у тому, що він зберігав у книжковій шафі зі священними текстами різних релігій дві бойові гранати. "У цій же кімнаті постійно перебував і його наполовину паралізований син з синдромом Дауна, що додає абсурдності і сміхотворності цим звинуваченням", - наголошує Денис Козловський. 

З хештегом #freekozlovskyy вже сфотографувалися учні Ігоря Козловського, активісти, громадські діячі. Також знімок опублікувала і сім'я вченого.

Як повідомляв Укрінформ, професора Ігоря Козловського затримали наприкінці січня 2016 року. Він вимушений був залишатися на контрольованій бойовиками території через тяжкохворого старшого сина. 

Під час переговорів у Мінську українська сторона порушувала питання звільнення кількох тяжкохворих заручників, зокрема Ігоря Козловського, проте представники ОРДЛО відмовилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-