Кацуба-молодший здав мафію і уклав угоду зі слідством - Луценко

Кацуба-молодший здав мафію і уклав угоду зі слідством - Луценко

Укрінформ
Суд відпустив Олександра Кацубу з-під варти, оскільки він здав слідству високопоставлених членів злочинного угруповання. 

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу Zik

"Молодший Кацуба відсидів близько восьми місяців і десь місяць на шостий написав заяву про готовність укласти угоду. Він виклав на декількох десятках сторінок свої покази про членство в організованому злочинному угрупованні і висловив готовність сплатити 100 млн грн. Як на мене, сума могла би бути більшою, і ми місяць проводили довгий аналіз, чи є в нього інші кошти. На цей момент законодавство не передбачає врахування нерухомості, а тільки живі кошти. Суд узяв до уваги, що його покази є серйозними. Він дав свідчення на вищестоячих членів мафії, тому угода була закріплена", - розповів Луценко.

За словами генпрокурора, у справі Курченка налічується вже близько 110 млн грн, сплачених фігурантами розслідування в рамках угод зі слідством.

Водночас, за повідомленнями ЗМІ, Шевченківський райсуд столиці відпустив Кацубу на волю 10 березня. Також суд зняв арешт із майна Кацуби, куди, зокрема, входять і паспорти – український та закордонний.

За версією слідства, Кацуба-молодший допоміг компанії Курченка «Газ України 2020» вкрасти у держкомпанії бензину на 500 млн грн (близько $63 млн за курсом того часу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-