Виплати сім’ям загиблих і постраждалим на “Степовій” надійдуть до 17 березня - Зубко

Виплати сім’ям загиблих і постраждалим на “Степовій” надійдуть до 17 березня - Зубко

Укрінформ
Урядові виплати в розмірі 500 тисяч гривень сім’ям загиблих та 75 тисяч гривень постраждалим гірникам на шахті “Степовій” у Львівській області люди отримають до 17 березня.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ на брифінгу Геннадія Зубка за результатами чергового засідання Урядової комісії з розслідування причин трагедії на шахті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Урядом прийнято розпорядження про виділення 5 млн 725 тисяч гривень по виплаті 500 тисяч гривень сім’ям загиблих та 75 тисяч гривень потерпілим. До 17 березня ці кошти повинні надійти до сімей загиблих і потерпілих”, - сказав він.

Крім того, за  словами Зубка, до 25 березня Фонд соціального страхування має також провести свої виплати — по 160 тисяч кожній сім’ї загиблих шахтарів та ще по 33 тисячі гривень особам, які перебували на утриманні цих гірників.

“А сьогодні це 12 дітей, які залишилися без годувальника, 10 з них є неповнолітніми”, - додав Зубко.

Водночас урядовець зазначив, що вже були проведені деякі виплати. Зокрема, він розповів, що за рахунок Львівської ОДА та Львівської обласної ради виплачено по 100 тисяч гривень сім’ям загиблих та від 20 до 60 тисяч гривень - постраждалим гірникам.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня на шахті "Степова" ВАТ "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району Львівської області на глибині 550 метрів внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи. За інформацією Нацполіції та прокуратури, 8 гірників загинули, 23 шахтарів було госпіталізовано.

3 березня уряд ухвалив рішення про створення спеціальної комісії з розслідування причин аварії на шахті "Степова". Комісію очолив Геннадій Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-