В Одесі заарештували фігуранта

В Одесі заарештували фігуранта "справи 2 травня", який переховувався три роки

Укрінформ
Приморський районний суд Одеси обрав підозрюваному у масових заворушеннях 2 травня 2014 року, який переховувався від органів слідства, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє прокуратура Одеської області. 

"Так, 9 березня 2017 року правоохоронці затримали підозрюваного, який брав активну участь у вказаних подіях та переховувався від органів слідства понад 3 роки. У п’ятницю, 10 березня 2017 року, Приморським районним судом м. Одеси йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні. 

Крім того, суд погодився з доводами прокурора про неможливість визначення застави у зв’язку з тяжкістю злочину, який призвів до загибелі людей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СУ ГУ НП в Одеській області.

Як повідомляв Укріформ, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот дістали поранення. Першими жертвами сепаратистськи настроєних бойовиків стали вболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад у районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни РФ Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-