П'ятьох обвинувачених у

П'ятьох обвинувачених у "справі 2 травня" залишили під вартою

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси на засіданні 13 лютого задовольнив клопотання сторони обвинувачення щодо тримання під вартою до середини квітня п'ятьох підсудних у справі про масові заворошення 2 травня 2014 року (в частині подій на Грецькій площі).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив відмовити у задоволенні клопотань сторони захисту про заміну запобіжного заходу: обрати стосовно підсудних Долженкова, Корчинського, Романюка, Сакауова та Мефьодова міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб - до 14 квітня 2017 року", - озвучив рішення головуючий на процесі суддя Віктор Корою.

Крім того, суд розглянув клопотання адвокатів підсудних про відвід представника держобвинувачення Володимира Дудкевича та члена колегії суддів Олексія Старикова і відхилив їх як необгрунтовані.

У судовій залі було вжито надзвичайних заходів для гарантування безпеки учасників судового процесу. Зокрема, при вході до будівлі суду стояли півтора десятка бійців Національної гвардії. Співробітники поліції перевіряли сумки громадян і при вході до суду, і в самому приміщенні. При цьому у прибулих було вилучено телескопічну палицю і стартовий пістолет "Stalker", представники поліції вирішують питання про внесення відомостей про подію в ЄРДР.

Як повідомлялося, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот дістали поранення. Першими жертвами сепаратистськи настроєних бойовиків стали вболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад у районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни РФ Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в  тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-