Учасники

Учасники "торгової блокади" зробили гучну заяву щодо російського Сбєрбанку

Укрінформ
Учасники блокадники торгівлі з ОРДЛО закликають вкладників "Сбербанка России" забирати свої кошти: активісти мають намір за два тижні "закрити всі відділення" російського банку на території України.

Про це в п'ятницю на прес-конференції у Києві заявив один із організаторів блокади залізничних колій з окупованим Донбасом, другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногродський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми даємо два тижні всім вкладникам "Сбєрбанка России" для того, щоб вони вилучили звідти кошти", - сказав він.

Виногродський зазначив, що штаб блокади підтримує позицію міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, який раніше заявив, що дії "Сбєрбанка России" є антиукраїнськими й антизаконними.

"Тому, за два тижні, якщо уряд не спроможеться закрити це підприємство, ми його закриємо самі по всіх відділеннях, які існують в Україні", - підкреслив він.

В той же час Виногродський звернувся до Прем'єр-міністра України, до міністра внутрішніх справ і до генпрокурора із закликом проконтролювати, щоб кошти зі "Сбєрбанка России" не пішли у країну-агресор.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю на засіданні Кабміну міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав владу запровадити санкції проти української дочірньої компанії "Сбєрбанка России", заявивши, що цей банк фінансує бойовиків на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що "Сбєрбанк России" розпочав обслуговування у своїх відділеннях клієнтів з "паспортами громадян" "ДНР" й "ЛНР".

В той же час у ПАТ "Сбєрбанк" заявили, що фінустанова не обслуговувала і не має наміру обслуговувати клієнтів на підставі документів, виданих на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-