В ІМІ назвали регіони-лідери з порушення свободи слова в Україні

В ІМІ назвали регіони-лідери з порушення свободи слова в Україні

Укрінформ
За два місяці 2017 року Інститут масової інформації зафіксував 36 випадків порушень свободи слова у 18 областях України.

Такі дані подає щомісячний моніторинг Інституту масової інформації «Барометр свободи слова».

"За два місяці 2017 року Інститут масової інформації зафіксував по Україні загалом 36 випадків порушень свободи слова, які сталися у 18 областях країни. Основними порушеннями за січень і лютий стали – перешкоджання професійній діяльності журналіста – 12 випадків, 7 випадків обмеження доступу до публічної інформації та 6 випадків погроз", - йдеться у повідомленні.

У трійці лідерів з порушень за цей період Київ та область, Дніпропетровщина та Донеччина. Загалом порушували право журналістів на професію приватні особи, місцева влада і депутати, посадовці та судді.

В ІМІ також відзначили, що в лютому місцева влада продовжувала порушувати право на доступ до публічної інформації. Зокрема, журналіст миколаївського інтернет-видання Niklife Юрій Ягольник у відповідь на запит до міської ради Миколаєва отримав у конверті весільну фотографію нареченого з букетом квітів.

Уперше з початку року ІМІ також зафіксував нищення майна журналістів. Усі три випадки сталися у Дніпропетровській області – трьом журналістам невідомі пошкодили їхні авто. Зокрема, в двох випадках авто було підпалено, в одному – порубано сокирою. У всіх випадках журналісти пов’язують інциденти з професійною діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-