Вибух на шахті

Вибух на шахті "Степова" стався під час ремонту - Зубко

Укрінформ
На час аварії на шахті "Степова" на Львівщині велися роботи не з видобутку вугілля, а ремонтні роботи.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко за результатами засідання урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У той момент о 12:37, коли відбулася аварія на шахті і стався вибух, проводилися ремонтні роботи. Видобутку ніякого не велося", - сказав Зубко, спростовуючи інформацію, що до вибуху на "Степовій" призвело збільшення видобутку вугілля.

Крім того, за словами урядовця, протягом останніх кількох років, обсяг видобутого вугілля на шахті впав з 2,5 млн тонн до 500 тисяч.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня на шахті "Степова" ВАТ "Львіввугілля" у с.Глухів Сокальського району Львівської області на глибині 550 метрів внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи. За інформацією Нацполіції та прокуратури, 8 гірників загинули, 21 шахтар був госпіталізований.

3 березня уряд ухвалив рішення про створення спеціальної Комісії з розслідування причин аварії на шахті "Степова". Її очолив Геннадій Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-