Суд призначив слідчий експеримент у справі Майдану

Суд призначив слідчий експеримент у справі Майдану

Укрінформ
Святошинський райсуд Києва відклав на 18 квітня розгляд справи п’яти колишніх бійців "Беркуту", яких обвинувачують у розстрілі активістів Майдану, у зв'язку з необхідністю проведення слідчого експерименту та слідчо-розшукових дій.

Про це в четвер заявив головуючий суддя Сергій Дячук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На час виконання судового доручення щодо проведення слідчого експерименту відкласти судовий розгляд на 11:30 18 квітня 2017 року", - сказав він.

Дячук задовольнив клопотання сторони обвинувачення та представника потерпілих стосовно проведення слідчого експерименту щодо відтворення обстановки, подій та обставин загибелі та поранень осіб на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, а також клопотання адвокатів щодо проведення слідчих розшукових дій щодо відшукання автомобільної техніки, яку використовували правоохоронці на бетонній барикаді та службового транспорту, який використовувався ними на вулиці Інститутській і дослідження їх на предмет встановлення слідів  пострілів.

У результаті проведення цих слідчих розшукових дій суд планує уточнити та перевірити відомості та фактичні обставин отримання вогнепальних поранень громадянами під час подій 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській та на прилеглих територіях.

"Виконати дане судове доручення щодо проведення слідчого експерименту та надати відомості до суду в строк до 18 квітня 2017 року. Виконати дане судове доручення щодо огляду транспортних засобів та надати відомості до суду в строк до 1 липня 2017 року", - підкреслив суддя.

Як повідомлялося, суд 17 травня 2016 р. розпочав розгляд по суті справи проти колишніх беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", яких обвинувачують в убивствах на Майдані, не визнають своєї вини за жодним із пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-