Розенко вважає, що зарано позбавляти пенсіонерів можливості працювати

Розенко вважає, що зарано позбавляти пенсіонерів можливості працювати

Укрінформ
Пенсіонерам в Україні наразі зарано забороняти на законодавчому рівні працювати і отримувати пенсію одночасно.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Я не можу заперечувати той факт, що в частині європейських країн дійсно стоїть вибір - ти або пенсіонер, або працююча людина. Але, на мій погляд, ставити перед таким вибором українців, зарано. Треба ж розуміти причину, чому людина, виходячи на пенсію, продовжує працювати? Природно, що не від хорошого життя, а тому що рівень його пенсійного забезпечення не дає йому гідно жити на пенсію", - сказав Розенко.

Він нагадав, що в Україні вже є певні обмеження для працюючих пенсіонерів - "це 15-відсоткова недоплата розміру пенсії, в разі, якщо людина продовжує працювати".

"Тобто, деякі стимули обмеження у нас усе ж встановлені. Тому я не бачу доцільності забороняти працювати працюючим пенсіонерам або позбавляти їх пенсії", - зазначив Розенко.

Окрім того, віце-прем'єр прокоментував  ідею міністра соціальної політики Андрія Реви дозволити громадянам України доплатити за стаж, якого бракує, щоб вийти на пенсію.

"Це не найкраща ідея. Так, якісь фінансові можливості і сьогодні завуальовано прописано в чинному законодавстві, але економічна модель цього процесу не працює. Тому я проти наукової фантастики. Все повинно бути економічно прораховано і мати фінансове обгрунтування. Без цього з нас просто сміятимуться - і експерти, і фахівці, і міжнародні інститути. Та й люди, врешті-решт", - додав Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-