Понад 300 дніпрян здали кров для бійців

Понад 300 дніпрян здали кров для бійців

Укрінформ
День донора 16-й раз пройшов у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова, куди доправляють найтяжчих бійців із зони проведення АТО. Цього разу понад 300 дніпрян поділилися своєю кров’ю з бійцями.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це вже 16 акція залучення донорської крові в лікарні ім. Мечникова з початку бойових дій. Кожен день у відділенні інтенсивної терапії переливається 3-4 літри крові. Більше 2200 воїнів з важкими вогнепальними і мінно-вибуховими пораненнями було врятовано в лікарні ім. Мечникова. Кожен з них потребує переливання донорської крові. Тільки в 2017 році в лікарню ім. Мечникова доставлено понад 30 бійців у важкому стані і 5 мирних жителів. Без переливання вони б не мали шансу вижити», - наголосив заступник головного лікаря ОКЛ з невідкладної допомоги, керівник Мечниковського молодіжного руху Олександр Толубаєв.

До акції лікарі вдалися, бо запаси донорської крові, зроблені у грудні, майже вичерпалися.

Відомо, що за першу годину реєстрації записалися для здачі крові 400 добровольців. Люди стояли в чергах у коридорі медзакладу з самого ранку, для забору крові були підготовлені кілька операційних, щоб процес проходив швидше. Здати кров для подальшого переливання пораненим бійцям приїжджали люди із усієї області, були серед них і переселенці. Поділитися своєю кров’ю прийшли і майбутні правозахисники – курсанти університету внутрішніх справ. Було багато молоді.

За словами лікарів, наразі у лікарні перебуває шестеро тяжкопоранених, яким необхідне переливання крові.

Під час попередніх акцій добровільні донори здали понад 2 тисячі літрів крові. Загалом же з початку АТО майже 11 тисяч мешканців Дніпропетровщини здали для бійців близько 5 тисяч літрів крові. У 2017 році зібрано більше 100 літрів донорської крові для бійців АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-