Пограбування банкомату в Сумах: затримали екс-співробітника СБУ

Пограбування банкомату в Сумах: затримали екс-співробітника СБУ

Укрінформ
Затриманий поліцейськими під час пограбування банкомату в Сумах, що мало місце в ніч проти 23 лютого, виявився колишній співробітник СБУ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник прес-групи УСБУ в Сумській області Олеся Рапута.

„Затриманий поліцейськими зловмисник був звільнений з лав СБУ в листопаді минулого року. З того ж часу вилучене правоохоронцями посвідчення знаходиться у розшуку. Наразі керівництвом СБУ дане доручення Управлінню СБ України в Сумській області розібратися та надати слідству всебічну підтримку у розслідуванні інциденту”, - зазначила Рапута.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 23 лютого, вночі в Сумах спрацювала сигналізація банкомату на вул. Харківська, б. 98. На місце події невідкладно виїхали співробітники Управління поліції охорони в Сумській області. Поряд з банкоматом вони побачили чоловіка, який намагався втекти від переслідування та застосував вогнепальну зброю, зробивши декілька пострілів у бік працівників поліції і поранивши при цьому одного з них у шию та голову. У подальшому зловмисник намагався втекти на службовому автомобілі Управління поліції охорони. Однак правоохоронці, застосувавши табельну зброю, зупинили його та затримали, при цьому нападник отримав поранення ноги.

Під час огляду місця події на верхній частині банкомату виявлені пошкодження у вигляді деформації стінок від слідів вибуху зсередини. З’ясовано, що банкомат підірвано шляхом впускання газу всередину його конструкції та подальшим підпалюванням. З місця події вилучено дві касети з грошовими коштами, які знаходилися неподалік самого банкомату, пістолет Макарова, що належить грабіжнику, та відстріляні гільзи.

Вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч.4 ст.187 (розбій) ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна загальнонебезпечним способом), ст.348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, вибуховими речовинами) ч.2 ст.15/ч.3 ст.289 (замах на незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

За постановою прокурора області подальше досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Слідчому управлінню ГУ НП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

34-річного зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вживаються оперативно-розшукові заходи та виконуються слідчо-процесуальні дії, спрямовані на встановлення обставин кримінального правопорушення, причетних осіб та здобуття доказів вчинення злочину.

Водночас перевіряється причетність затриманого до 8 аналогічних пограбувань банкоматів на території області в період з серпня 2016 року по лютий 2017 року. Стан досудового розслідування у кримінальному провадженні знаходиться на контролі керівництва прокуратури Сумської області.

Від куль бандита постраждав сержант поліції 1975 року народження, який наразі у тяжкому стані перебуває в реанімації.

Зранку в Сумах було введено план „Перехоплення”: поліція не виключає, що у грабіжника могли бути спільники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-