Експерт розповів, що посилює євроскептицизм в Україні

Експерт розповів, що посилює євроскептицизм в Україні

Укрінформ
Завершення з боку Євросоюзу ратифікації Угоди про асоціацію, а також надання безвізового режиму є найголовнішими невиконаними з боку європейської сторони зобов’язаннями, які посилюють євроскептичні настрої в Україні.

Таку думку висловив науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва (м. Київ) Олександр Сушко на міжнародній конференції «Ярмарок ідей та проектів на підтримку реформ в Україні» у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні для нас, України, чітко зрозуміло, що відсутність фінальних кроків у цих питаннях становить серйозну проблему», - заявив експерт про затримку з боку Євросоюзу виконання зобов’язань із завершення ратифікації Угоди про асоціацію та скасування візового режиму з Україною.

Він зазначив, що подальші зволікання з боку ЄС ускладнюють просування уперед європейського порядку денного України та є дуже небезпечними проблемами.

«Подальша затримка у цих двох питаннях є уже небезпечною для сприйняття Євросоюзу в Україні, особливо щодо спроможності проєвропейських сил в Україні, включаючи парламент та уряд. Нині це послаблюється на тлі зростання євроскептичних підходів», - переконаний Сушко.

Експерт висловив переконання, що ці дві проблеми будуть вирішені Євросоюзом упродовж наступних кількох місяців, що створить нові можливості для просування уперед політичного порядку денного між сторонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-