ГПУ провела обшуки на підприємствах тіньового бізнесмена Чеботарьова

ГПУ провела обшуки на підприємствах тіньового бізнесмена Чеботарьова

Укрінформ
Генпрокуратура провела обшуки на підприємствах, які нелегально виготовляють тютюнові вироби та спирт і приносять прибуток підозрюваному в організації викрадення учасників акцій протесту бізнесменові Олексію Чеботарьову.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Слідчими проведено 9 обшуків у трьох областях України, у ході яких виявлено 3 тютюнові виробництва, 1 спиртове, сировину для виготовлення підакцизних товарів та готову продукцію. Вказане обладнання, сировину та готову продукцію вилучено", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ГПУ, на даний момент Чеботарьов ховається від слідства, в той же час через наближених осіб продовжує контролювати і отримувати доходи від діяльності низки підприємств в Україні, які нелегально виробляють тютюнові вироби та спирт.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів шляхом відкриття підпільних цехів).

Управлінням з розслідування злочинів Генеральної прокуратури проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом викрадення 21 січня 2014 року групою осіб, організованих Чеботарьовим, громадського активіста Ігоря Луценка та учасників акцій протесту Юрія Вербицького з приміщення Олександрівської клінічної лікарні в м. Києві.

І.Луценка і Вербицького тривалий час утримували і завдавали їм тілесних ушкоджень з метою з'ясування даних про організаторів і джерела фінансування акцій протесту на Євромайдані. Згодом Луценка відпустили неподалік села Проців Бориспільського району Київської області, Вербицький загинув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-