Екс-помічник Табачника безпосередньо отримував завдання від спецслужб РФ - СБУ

Екс-помічник Табачника безпосередньо отримував завдання від спецслужб РФ - СБУ

Відео
Укрінформ
СБУ викрила декілька груп осіб, які працювали на російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні та просування розробленої у Кремлі ідеї “прихованої федералізації” України. 

Організаторами однієї з груп є колишній помічник екс-міністра освіти та науки України  Дмитра Табачника Антон Кузьменко, екс-головний редактор Запорізького відділення проросійського інформагентства  “Новий регіон” Павло Золотарьов, активні учасники проекту “Українська федерація”,  ініційованого лідерами  Громадського руху “Український вибір”.

Про це заявив під час  брифінгу в Києві голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Службою безпеки у взаємодії з Генеральною прокуратурою України в рамках низки кримінальних проваджень... задокументовано зазначену протиправну діяльність. Керівником першої групи є колишній помічник міністра освіти і науки України  пана Табачника громадянин Кузьменко А.В., який безпосередньо отримував завдання та фінансування від російських спецслужб.  Координатор у регіонах є колишній член “Українського вибору” пан Золотарьов П.О.”, - сказав він.

Керівник СБУ додав, що  до складу групи також входили Заріцький Олег Миколайович  та Дулапчій  Владислав Іванович, які здійснюють пошук зв’язків у органах місцевого самоврядування для прийняття автономістських  рішень.

У спецслужбі також опублікували запис, на якому учасники злочинної групи на  російські гроші обговорюють механізм проплати  прийняття рішень у Житомирській облраді. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-