Люди продовжують нести квіти на Майдан, чекають на віче

Люди продовжують нести квіти на Майдан, чекають на віче

Фото
Укрінформ
Обстановка на Майдані Незалежності в Києві станом на 13-у годину спокійна. Здебільшого люди несуть квіти до портретів загиблих Героїв Небесної Сотні, а біля Монументу Незалежності всі охочі мають змогу виступити у межах проекту “Вільний мікрофон”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, загалом на центральній площі столиці налічується кількасот осіб, переважно люди приходять невеликими групами, кладуть квіти до портретів загиблих Героїв, запалюють лампадки, якими на узбіччі Хрещатика викладено надпис “Героям Слава”.

Дехто також залишається чекати віче, анонсоване організаторами на 14-ту годину як громадське обговорення питання блокади торгівлі з Донбасом. Після завершення віча планується Хода пам’яті, ініціатором якої виступила громадська організація “Добровольчий рух ОУН”.

Крім того, обабіч Хрещатика підприємці поставили кілька торгових яток і продають квіти й лампадки.

На підходах до Хрещатика з боку вулиць Богдана Хмельницького, Прорізної й Грушевського встановлено рамки з металошукачами, проте перехожих поліцейські перевіряють вибірково.

На прилеглих до центральної вулиці столиці та Майдану й поблизу Жовтневого палацу чергують автомобілі «швидкої допомоги», пожежні машини та стоять автобуси з правоохоронцями.

Біля стели змонтовано фотовиставку з портретами військових - учасників АТО.

Територію на Майдані й поблизу посилено патрулюють правоохоронці. Раніше повідомлялося, що в неділю, 19 лютого, для охорони безпеки громадян під час масових заходів у Києві буде залучено 6500 поліцейських та нацгвардійців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-