Маккейн нагадав у Мюнхені, що росіяни вбивають українців щодня

Маккейн нагадав у Мюнхені, що росіяни вбивають українців щодня

Укрінформ
Глава Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн під час Мюнхенської безпекової конференції підтримав виступ Президента Порошенка, нагадавши всім, що українці гинуть на своїй землі від російських куль і снарядів щодня.

Про це він заявив під час виступу на спільній тематичній панелі в п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я бачив, як президент (Порошенко – ред.) вручав медаль матері, чий син був убитий російським снайпером. Було холодно, інші військові стояли поруч, і мати стояла там, він вручав їй медаль. Сльози текли по її обличчю", - розповів Маккейн про свій візит на передову в Новий рік півтора місяці тому.

Він перервав промову українського президента, який розповідав про агресію Кремля проти українців. 

"Росіяни вбивають українців щодня. Вони вбивають їх", - підкреслив Маккейн, звертаючись до міжнародної аудиторії в залі.

У цьому зв'язку американський сенатор висловив думку, що ситуація в Україні стане одним із випробувань для нинішньої адміністрації США, разом із іншими викликами, що існують в Південно-Китайському морі, на Близькому сході та в інших регіонах. 

Водночас, він позитивно оцінив вибір команди з питань безпеки в новій адміністрації США. "Багато в чому ця адміністрація плутається, але потрібно зробити багато роботи", - зауважив Маккейн.

При цьому він висловив готовність працювати разом з Білим домом. "Моя робота полягає в тому, щоб працювати з президентом у питаннях. по яких ми погоджуємося. Щодо питань, у яких ми не маємо згоди, я буду висловлювати свою точку зору, і думаю, дещо з цього стане об'єктом для твітів опівночі", - зазначив Маккейн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-