Розенко: Жодних обмежень прав працюючих пенсіонерів не буде

Розенко: Жодних обмежень прав працюючих пенсіонерів не буде

Укрінформ
Пенсійна реформа, яка розробляється урядом, спрямована на підвищення рівня і якості життя українських громадян і не міститиме жодних норм, які будуть обмежувати права пенсіонерів. 

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Зараз йде серйозна робота над розробкою комплексної пенсійної реформи. Я ще раз хочу наголосити: ми – український уряд і українська влада в цілому – будемо проводити пенсійну реформу не для МВФ, не заради МВФ, а заради підвищення рівня і якості життя наших громадян. Тому ми не підемо на жодні кроки, які не принесуть користі українцям – ні на підвищення пенсійного віку, ні на підвищення страхового стажу, ні на інші обмеження прав пенсіонерів», - сказав він.

Розенко запевнив, що пенсійна реформа не передбачатиме заборони пенсіонерам продовжувати працювати. «В нинішніх українських реаліях уряд не буде вносити жодних ініціатив щодо обмеження прав працюючих пенсіонерів і не буде у працюючих пенсіонерів забирати чи то заробітну плату, чи то пенсію і ставити перед ними вибір – або пенсія, або зарплата», - наголосив віце-прем’єр-міністр.

За його словами, на сьогодні в Україні налічується близько 2,5 млн працюючих пенсіонерів. «Я виступаю категорично проти, щоб обмежувати їхні соціальні права. Вони чесно заробили свою пенсію. І працюють вони не від хорошого життя, а від того, що нинішній розмір пенсії, на жаль, не дозволяє спокійно їм відпочивати. Тому ті, хто заробили собі пенсію, мають її отримувати, а якщо людина робить свій вибір і продовжує працювати – держава повинна таку можливість забезпечити», - зауважив Розенко.

«Жодних обмежень прав працюючих пенсіонерів не буде», - підкреслив урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-