Блокада створює труднощі для українців в ОРДЛО, які платять податки - Тандіт

Блокада створює труднощі для українців в ОРДЛО, які платять податки - Тандіт

Укрінформ
Торгова блокада Донбасу створює труднощі для громадян України, які мешкають за лінією розмежування і теж сплачують податки, зокрема військовий збір. 

Про це заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт у коментарі телеканалу "112 Україна".

"Ми повинні робити все, щоб дати можливість нашим співгромадянам працювати, теж платити податки, тому що фактично за 2016 рік було сплачено нашими підприємствами, які розташовані на тій території, яка непідконтрольна Україні, більше 30 млрд, близько 800 млн було сплачено так званого військового збору. Тут не повинно бути якихось емоційних рішень, потрібно думати про тих людей. Тим більше взимку питання не просте", - заявив Тандіт.

Як відомо, в Україні вже третій тиждень триває блокада залізничних шляхів, по яких постачається вугілля з окупованих територій Донбасу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не бачить альтернативи постачанню вугілля з підприємств на окупованому Донбасі для того, щоб забезпечити теплопостачання.

16 лютого учасники торгової блокади на Донбасі почали перекривати ще й автошляхи.

РНБО на засіданні 16 лютого розглядала питання нейтралізації загрози енергетичній безпеці України. Зокрема, Президент Петро Порошенко заявив про ризики для металургії та загрозу скорочення валютних надходжень через блокаду Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-