Міністр пояснив, хто підвищив ціни на нічне освітлення

Міністр пояснив, хто підвищив ціни на нічне освітлення

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості пояснив, чому для місцевих бюджетів у нічний період вартість електроенергії зрівнялася з вартістю для промисловості і бізнесу.

Про це Ігор Насалик розповів в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я, як колишній міський голова, категорично проти цього, але, на жаль, це не Міністерство визначає ціни, а Національна комісія (з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - ред.). Підвищення цін на нічне освітлення зробили, коли вже більшість міст сформували свої бюджети, їм треба їх переглядати, щоб додатково закласти кошти. Я негативно реагую на таке рішення НКРЕКП", - висловився міністр.

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра, в Україні вперше за роки незалежності знижена ціна на електроенергію для промислових підприємств.

"З 1 січня 2017 року оптово-ринкова ціна знизилася на 10%, а з 1 березня ще на 5%. Це означає, що вартість електроенергії для промислових об'єктів зменшиться на 15%. Якщо в рік ця сума становила 156-160 млрд грн, на 20 млрд грн вартість електроенергії для промислових підприємств стала нижче", - сказав Ігор Насалик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-