Відомий ізраїльський нейрохирург прочитає лекцію для українських медиків

Відомий ізраїльський нейрохирург прочитає лекцію для українських медиків

Укрінформ
Ізраїльський нейрохірург Цві Рам прочитає для українських медиків лекції про сучасні методи проведення нейрохірургічних операцій.

Про це 16 лютого на прес-конференції в Укрінформі повідомив директор українсько-ізраїльського Інститут Голди Меїр Альберт Фельдман, повідомляє кореспондент агентства.

"З Львівською міською адміністрацією буде підписано угоду про те, що у Львові проходитимуть семінари, і студенти львівських медвишів і лікарі Львова обмінюватимуться досвідом з ізраїльськими фахівцями. Першою акцією буде приїзд професора Цві Рама і його лекція у Львові", - сказав Фельдман.

Зустріч у Львові з медиками західних областей України запланована на 17 лютого. Фельдман наголосив, що лекції і семінар ізраїльських фахівців проводяться безкоштовно.

Також 16 лютого відбулася зустріч професора Цві Рама з київськими медиками в приміщенні Київської міської державної адміністрації, а також семінар в Інституті нейрохірургії ім. Ромоданова із співробітниками установи і членами Асоціації нейрохірургів Київської області.

Як повідомив професор Цві Рам, сьогоднішня зустріч з київськими медиками була присвячена  інноваціям в галузі нейрохірургії.

"Одна з них - операція по видаленню пухлини головного мозку, яка включає методи збереження усіх важливих складових в моториці, в неврологічних аспектах, в яких бувають ускладнення після операції. Другий метод дуже цікавий і поширений в Ізраїлі - малоінвазивні операції, які не вимагають трепанації черепа, коли новоутворення(у головному мозку - ред.) можна видалити через ніс", - сказав Цві Рам.

За його словами, Ізраїль за світовою статистикою досягнув кращих результатів у сфері досліджень і розробок в галузі нейрохірургії, і ізраїльські фахівці готові поділитися своїми знаннями з українськими колегами.

"Глобальний світ, світ інтернету дає сьогодні можливість передати методики, які є в Ізраїлі, онлайн. В області офлайн ми готові приймати нейрохірургів і інших фахівців в нашій лікарні в Ізраїлі і передавати шляхом практики досвід і підходи, які у нас є", - сказав професор Цві Рам.

Як повідомив на прес-конференції співробітник Першого медичного центру Тель-Авіва Роман Гольдман, півроку тому меморандум про співпрацю було підписано з київською адміністрацією.

"Півроку тому було підписано меморандум з мерією Києва, в якому лікарня Іхілов узяла зобов'язання приїжджати щомісячно і підвищувати рівень знань українських фахівців. Це третій захід, перший було присвячено ранній діагностиці раку, другий - кардіореанімації", - сказав Гольдман.

Крім того, 15 лютого в Харкові представники посольства Ізраїлю в Україні підписали з Харківською медичною академією угоду про відкриття у Харкові спільного українсько-ізраїльського реабілітаційного центру.

Професор Цві Рам очолює відділення нейрохірургії госпіталю Іхілов(Ізраїль). Є одним з провідних нейрохірургів у світі, який проводить малоінвазивні нейрохірургічні операції по видаленню пухлин головного мозку, складні операції при різних травмах головного мозку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-